De geschiedenis van handtassen

Tassenwinkel Den Haag

Een gedateerd voorbeeld van het vroegste type van wat wij een tassen winkel is de hieronder afgebeelde stras-tas. De tas wordt vastgehouden aan een schouderband en wordt door meisjes gebruikt om hun kleine spulletjes in mee te nemen. Deze stras tasjes zijn nu populair bij jonge tienermeisjes.

Buikdanseressen in de jaren 1950 waren degenen die ze begonnen te gebruiken, deze tassen werden “platebags” genoemd vanwege de strass-steentjes die werden gebruikt om ze te personaliseren. De platebag was een grote handtas die ook een trekkoordtas bevatte. De tassen werden vaak gedeeld door ouders en ze konden samen worden gekocht bij een kringloopwinkel. Ze zijn vaak gepersonaliseerd door er een eigen schelp op te laten zetten.

Op de foto hieronder ziet u een stras-tas die lijkt op de tassen uit de jaren ’80 en ’90. De tassen in de jaren 80 waren veel groter dan die hierboven, en hadden alarmen. In de jaren 1990 waren er ook enkele tassen met polsbandjes.

De tassen uit de jaren 1990 hadden geen polsbandje, maar ze waren nog wel verkrijgbaar in grotere maten, zoals te zien is op de afbeelding hieronder.

De afbeelding hieronder toont een tas die lijkt op die hierboven, maar dan met een tasje. Het heeft een afgeronde voorkant en er is een strass attractie aan de bovenkant van de tas. De tas wordt een clutch genoemd en was verkrijgbaar in een veel groter formaat. Het wordt een Hobo tasje genoemd als herinnering aan de rugzakken uit de jaren 1970. Deze tassen werden over de schouder van het meisje gedragen, maar ook zij zijn in de mode geraakt en zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van maten. Verschillende van deze tassen hebben een gevleugelde strasreclame die aan de voorkant hangt.

Een tasnaam kan ook het beoogde doel van de tas beschrijven. Een kleinere versie van de koetszak wordt een omgekeerde extra grote zak genoemd. Een clutch tasje is een klein tasje dat alleen een zeer goedkoop item of helemaal geen item zou houden. Voor de modebewuste vrouwen zijn er een aantal items die “purse hobo” worden genoemd. Dit betekent dat ze meestal vierkant of rechthoekig van vorm zijn en dat ze meestal een langere riem of handvat hebben. Dames zijn bekend om deze te dragen rond met een riem in de voorkant en een in de rug.

Handtassen en namen kunnen worden gebruikt om een voorwerp te beschrijven dat meerdere toepassingen heeft. De meeste mensen noemen ze totes. De term avondtasje is een moderne term voor een clutch of p877. Een plunjezak is een groter, in wezen mannelijker soort handtas. Hobotassen werden vroeger “poedeltassen” genoemd en ze worden gedefinieerd als een handtas met een halvemaanvorm.

Een ding dat bekend is over de zwerftassen is dat ze een van de oudste mode-accessoire ontwerpen zijn. Hobo tassen waren ooit bekend als “poedelrokken”, maar dit is een moderne beschrijving van hen. De stijlen zijn zeer klassiek, daterend uit de late jaren 1800 toen de portemonnee voor het eerst verscheen. In de 19e eeuw stonden de portemonnees bekend als reticules en werden ze op de schouder van de vrouw gedragen. In de 20e eeuw evolueerde de term handtas van de vroegere betekenis van handtas van een vrouw, en dit is nu de meest gebruikte term. In Nieuw-Zeeland wordt een handtas een rugbytas genoemd en meestal een handtas.

Nieuwe ideeën en nieuwe stoffen hebben geholpen om het uiterlijk van de handtas te veranderen. Waar handtassen vroeger van dierenhuiden of leer werden gemaakt, zijn ze er nu in een verscheidenheid van materialen zoals, leer, katoen en stro. De handvatten zijn slanker geworden, schoudertassen met kleine handvatten, schoudertassen die onder de arm kunnen worden gedragen, en handtassen die nu van verschillende materialen zijn gemaakt zoals, natuurlijk leer, katoenen canvas, vinyl, en leer. In het verleden was de handtas een mini-meisjestas, net genoeg om een paar keuze artikelen in te bewaren met genoeg ruimte voor de vrouwen om hun kleding en schoenen in stijl te dragen.

De moderne handtas verschilt drastisch van wat vroeger verkrijgbaar was. Toen de behoeften van de vrouwen in de jaren 1940 werden aangepakt, werd de behoefte aan een ruimere handtas geuit. De nieuwe stijlen die werden gecreëerd, werden ontworpen om aan de behoeften van de vrouwen aan ruimte te voldoen. Nu kunnen vrouwen kiezen uit verschillende maten die vaak te groot of te klein zijn voor het individu. Bovendien kunnen vrouwen kiezen uit een grote verscheidenheid van kleuren, materialen en stijlen voor de handtas die bij elke outfit past. Nu wordt de handtas ook gecoördineerd met de garderobe van de vrouw. Vrouwen moeten ruimte hebben voor hun essentiële zaken zoals hun portemonnee, sleutels, cosmetica, haarborstel, make-up, organizer, zelfs toiletartikelen en zelfs een blocnote. een schrijfgerei.