De geschiedenis van T-shirts

T shirt bh

Een soortgelijk kledingstuk als het T-shirt werd door de soldaten gedragen als onderkleding en om een broek te bedekken. In het moderne gebruik verwijst de term “T-shirt” naar een artikel van lichte kleding, zoals een softbaltrui, of een mouwloos shirt. In de meeste culturen wordt de term T-shirt door elkaar gebruikt met de term tanktop. De term “T” van T-shirt is afgeleid van zijn oorsprong, de T oxus, de naam van een rivier die door Japan en Korea stroomt. Het symboolgebruik is dat van een schildpad, wat zijn oorspronkelijke naam is.

In het Amerikaans Engels is het algemeen bekend als een tee shirt. In zijn oorspronkelijke vorm werd de term “T-shirt” gebruikt om dit kledingstuk aan te duiden. Aan de oorspronkelijke naam werd echter de term tanktop toegevoegd. De term T-shirt van toen werd verder gewijzigd om tegemoet te komen aan mensen verder in de leeftijdsklassen. Tegenwoordig wordt dit gewoonlijk een “T-shits” genoemd.

Conounding stylesSinds de “introductie” in de 19e eeuw is de T in veel verschillende stijlen gedragen. De nauwsluitende stoomboot tank van 1853 was een van de stijlen. In de jaren ’40 droegen modieuze mannen, vrouwen en kinderen T-shirts van een grotere maat, ‘Ragsteigs’ genaamd, en de kinderen waren vaak gekleed om de ouders te imiteren. In de jaren 50-60 probeerde men de look van een muziekgroep te volgen; daarom werd dit een populaire mode. In recente tijden hebben we gezien dat de jeugd en de populaire cultuur, naast beroemdheden – ook proberen deze stijl te volgen. Om T-shirts aantrekkelijker te maken voor de ogen van iedereen die ze ziet, werd er een gekleurd kenmerk aan de stof toegevoegd, waardoor alleen wit echt zichtbaar werd. Alleen in de klas, zou men in staat zijn om de populaire tanks te ontdekken. Populaire T-shirts dragen gewoonlijk de naam van de band of zelfs gewoon van een voorwerp dat door het grote publiek wordt herkend. Deze stijl werd later bekend als “T-shirts casual.

Cultureel verschijnselDe vroege menselijke beschavingen vertrouwen op identificeert voorTemperatuurregeling dieren, planten en graanvoorziening hebben hun eigen unieke soort textiel textiel technologie. In het oude Griekenland werd het textiel om te voorkomen dat Alexa Jaspis zou opstijgen door rond het middel te wikkelen, zijde genoemd, terwijl de wikkels om de temperatuur te houden Gul Nachten Chelsea Regen droegen,kaeshos werden genoemd. De nameliet werd ontleend aan het Griekse woord “Indikês,” dat “hemd van schapenvacht” betekent. Zelfs de weefgetouwen die gebruikt werden om deze doeken te maken, werden gekopieerd, met als beroemdste de Turkse Jika, bekend als de “Kurti. De Hurummy Lady gebruikte de kurti, passende jurken die ervan waren gemaakt, om haar zaadvlek te verbergen.

Sportkleding: Ze werden op maat gemaakt in Europa en werden gebruikt als sportkleding. In de wereld van vandaag is het schokkend om een incompleet kledingstuk te dragen dat in Aziatische landen is gemaakt. Enkele jaren geleden, toen de term “vrijetijdskleding” werd uitgevonden, werden deze kledingstukken ten onrechte tot de categorie “sportkleding” gerekend. Men combineerde ze toen onder meer met joggingbroeken, truien, t-shirts of jumpsuits om een bepaalde look te bereiken.

Classificaties

Verschillende ontwerpers labelen hun modecollectie volgens de volgende categorieën:

T-shirt

Een T-shirt (of t-shirtarov) is in principe een getailleerd kledingstuk om het onderlichaam te bedekken met een opening aan de voorzijde, gemaakt van één tot drie lagen synthetische of natuurlijke vezels, afhankelijk van het klimaat, dat een slap zakformaat heeft.

V-hals onderaan

Vernoemd naar het eerste hemd dat gedragen werd door de Russische burgerwachten rond de eeuwwisseling van de negentiende eeuw, is de V-hals een topje met een ronde hals dat een klein beetje verstelbaar is aan de halslijn via een nieuw ontworpen stropdas.

Bell Side

Dit is een soort lang hemd met een gedeelte dat bestaat uit één tot drie horizontale banen van dezelfde stof die aan de voorzijde uitwaaieren en zo ten minste drie horizontale strepen vormen.

Doos

Het boxy type casual overhemd voor heren heeft een vrij ruimvallend en baggy uiterlijk en bestaat voornamelijk uit katoen.

Stropdas

Dit casual herentopje wordt meestal onder een colbert gedragen en onderscheidt zich door één tot drie verticale en horizontale dwarsstrepen.De vlinderdas daarentegen is een soort stropdas die bestaat uit een lijfvormig accessoire rond de halslijn, bedoeld om rond de kraag van het geklede overhemd te worden geknoopt.

Gestreept

De gestreepte herenkleding wordt gekenmerkt door een geribbelde, gekleurde band, overal waar hij op de outfit valt, horizontaal of verticaal, en wordt meestal gedragen vanaf de linkerheup tot onderaan de zoom. Omdat het zo veelzijdig is, wordt het vaak gedragen op optimale plaatsen zoals kantoren, maar ook hangend bij recreatieve activiteiten, waaronder picknicken.

Lees meer

Lingerie

Beugelloze BH