De geschiedenis van vrouwenkleding

Dames accessoires

Dame, naast de generieke term, wordt ook gebruikt in de uitdrukking op de markt komen met keuze. In een beroemd onderzoek in Engeland antwoordde de helft van de dames accessoires dat zij liever zouden sterven bij een motorongeluk dan bij een gewelddadig verkeersongeval.

In het westen werd het concept van bescherming tegen slecht weer, slechte omstandigheden al vroeg geassocieerd met de mantel, vooral bij skiliften. In de 19e eeuw was de drager van dit soort kledingstuk beschermd omdat hij een kledingstuk droeg dat een gesloten doorgang had tussen zijn boven- en onderlichaam. De bescherming werd ook geformaliseerd met de mode van de staartjassen. In het verleden mochten alleen leden van de adel en de geestelijkheid deze dragen in bepaalde industriegebieden van het land, met als enig doel hen te beschermen tegen giftig stof. Deze trend van officiële voorkeur voor een verkoudheid werd echter met succes doorgezet. In de jaren 1920 nam deze trend Marcel Callot mee, die een staal van altkameelhaar uit een gewone wollen muts haalde en besloot tot massaproduktie van dit artikel, wat tevens zijn grote bijdrage aan de industrie was.

In de 18e en 19e eeuw werd de vrouwenkleding geleidelijk aan minder uitgebreid in vergelijking met hun mannelijke tegenhanger. De dames van de hogere klasse droegen jurken met korsetachtige onderkleding en hadden een zeer grote nadruk op het dragen van crinoline voering. Deze waren delicaat om aan te raken en men kon vele arme vrouwen zien die kleding droegen die uitsluitend was ontworpen om hen te beschermen tegen de klappen van het sjorren en het gure weer.

Tegen het einde van de 19e eeuw leken echter twee nieuwe soorten vrouwenkleding te verschijnen: de bolero en de ochtendjas. Bolero (vleermuis) stijl kledingstukken een glanzende voorkant de decoratieve draad algemene rapportage van het type stof. De ochtendjas was de lange rijjas voor de elegante elite van de afgelopen 100 jaar. Gemaakt van pluche satijn, met een hoog uitgesneden hals en gewatteerde schouders, kon hij aangespannen worden om te rijden of om te worden gebruikt bij wilde dansen.rey kledingstuk, geïnspireerd op de bolero, werd een onmiddellijke hit bij de Amerikaanse aristocraten als een alternatief voor de dolman. Aangezien de twee stijlen op vrij gelijke voet staan, was het voor de ontwerper niet vreselijk moeilijk om de ene aan de andere aan te passen.

De 20e eeuw heeft een revolutie teweeggebracht in de dameskleding. De enorme schoudervullingen en blootliggende zomen als gevolg van goedkoop vakmanschap verdwenen vrijwel allemaal en het einde van de 20e eeuw bracht de mode van de babydoll, een hemdje in tube top stijl gedragen met een versmalde taille en korte mouwen. In de zomer van 2000 volgde het alternatief van de korte jurk, de babydoll, een stijl die dicht in de buurt komt van de bolero, maar met de toevoeging van een hoge hoed of een baret. Al met al heeft de mode de nare gewoonte zichzelf te herhalen.

Het is geen slecht idee om het advies in te winnen van die deskundigen die het menselijk lichaam begrijpen, dat wil zeggen, van die modegoeroes die nog redelijk gezond zijn. Als er één kledingstuk is dat het basisniveau van bescherming of waargenomen nut heeft ontstegen, dan is het wel de kleine zwarte jurk van de vrouw die zij tevoorschijn kan halen wanneer de formele gelegenheid zich voordoet: een finishing touch van de ex-werkgarderobe van de bezoekende incassoboer en zijn vrouw.

Lees meer:
Dameskleding online kopen 
Damesmode online bestellen