De kunst van kunst

Moderne kunst Rotterdam

Er zijn aanwijzingen dat het niet de kunstenaars, maar de werken zijn die voor meer dan hun “waardige” prijs worden verkocht”.

Een IJslandse kunstenaar genaamd Björn Þór Ólafsson die een uitgebreide digitale kunstcollectie heeft en overweegt zijn werk te verkopen sinds november 2016 . Men gelooft dat de meeste van zijn kunstwerken zijn verkocht voor meer dan $ 100.000 aan kunstveilingen en rijke verzamelaars (sommige zelfs meer dan $ 1 miljoen) en hij kijkt alleen maar in de spiegel. Het werk dat momenteel in IJsland wordt bewaard, is een Japanse vrouwelijke samurai uit de 12e eeuw die gebruik maakte van veelzijdige en geconcentreerde belichting voor lichtere kleuren en tal van zeer expressieve maskers.

In de reclame van de 21e eeuw werd in de loop der tijd de meeste waarde gehecht aan een hoogwaardiger weergave, vooral in de brieven en berichten, waar het gebruik van kleur en opvallende beelden hielpen de belangrijke boodschappen duidelijker te maken.

Luigi Russolo schilderde drie meesterwerken uit de Renaissance en vandaag bevinden ze zich in de Toscaanse Galerij, Firenze . Overigens, de eerste drie geschilderde Renaissance schilderijen werden gemaakt door kunstenaar Giuseppe Signorile van 1610 tot 1642, en de moderne kunst van de drie Renaissance meesters door dezelfde kunstenaar, die werd gepresenteerd aan Rome ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van de kerk in Florence .

Veel van de schilders van de Oude Meesters, beïnvloed door de Renaissance-methode, componeerden hun composities om dat spectaculaire dynamische effect te bereiken van de fresco’s, die bestonden uit een reeks boven elkaar gepresenteerde afbeeldingen. Als men dus denkt aan de toepassing van een algemene schildertechniek, zoals de Italiaanse techniek die in Europa bekend staat als de dubbele steek met verstek gezaagde en waarschijnlijk overlappende lijnen, dan zijn de Oude Meesters in beide categorieën talrijk.

Pablo Picasso , Eric Margolskee , Roman Rubel , Salvador Dali en Claude Monet hebben elk een belangrijk werk geschilderd dat een blijvende indruk zou nalaten en dat toekomstige generaties zou inspireren om tijdens hun leven te creëren. Vandaag de dag worden velen van hen nog steeds beschouwd als uitmuntende kunstenaars van de twintigste eeuw.

De werken van de volgende kunstenaars zijn zeker van belang, hoewel ze onder de radar van de moderne kunstscene zijn gebleven: Henry Darger , Holbein, Edward Hopper , Williams, en Vermeer .

In New York’s museum voor moderne en hedendaagse kunst werd het werk van drie collecties van 49 vooraanstaande Amerikaanse en Canadese kunstenaars, georganiseerd onder een enkel symbool, een gastvrije schaduw en thema, ontworpen door Andrea Sofia, die ook de controlerende en vernieuwende gang van zaken in de instelling creëerde. Het Kunstmuseum is het eerste en grootste algemeen gevraagde en professionele kunstopleidingsinstituut in de Verenigde Staten. Het museum vertegenwoordigt het denkbeeldige begin van een zoektocht en zet de onverschrokken zoektocht voort van de kunstenaars naar een dieper begrip van de werkelijkheid, en belichaamt voor de moderne kunsten een ware karaktertrek van het hoog moderne kunstklimaat.

Lees meer:
Galerie Rotterdam 
Kunstgalerie Rotterdam