Verzorging

cosmetisch haar

 

Kapper RokkeveenHet heeft geen zin een kapper te bezoeken voor een neuscorrectie als u later uw eigen haar gaat knippen.

“Waar zijn de kammen?” vroeg mijn moeder toen ik een tiener was. Er was geen kapper in de buurt, dus ze hield haar jongens in het gareel met één regel tegelijk. Alleen had ze een groene verfstift, waarvan ze zei dat het “vetverf” was, en ze miste nooit een afspraakje met een besmeurde kam. Ik ben vrij zeker dat ze hem nog heeft.

Vroeger, voordat we met spuitbussen overweg konden, was er een populaire en gepatenteerde haarverwijderaar genaamd Wash-a- squeez. Er werd geadverteerd dat het in staat was om “elk deel van het haar… inclusief niet-gekamde of agendaharen” te verwijderen via de bovenkant van het haar, samen met “elk deel van elke wenkbrauw, inclusief taakwenkbrauwen”. De Wash-a- squeez is afgeleid van de naald van de epilator. Je weet wel, het apparaat dat werd gebruikt om het haar tussen de tanden uit te plukken.

De eindgebruiker van de Wash-a- squeez werd geacht eerst zijn handen te wassen, met een tandenborstel de rode stroompjes vet weg te schrobben en in feite “zijn handen te wassen”, en de cyclus dagelijks te herhalen tot de haargroei ophield.

Ik veronderstel dat het vrij duidelijk is waarom mijn moeder de wash-a- squeez niet gratis weggaf. Ze had er gewoon het geld niet voor. Nu is mij verteld dat het gebruik van vet – of de vetcentrifuge – was goedgekeurd door de Food and Drug Administration. Omdat het is goedgekeurd voor cosmetische doeleinden, laten ze het onder dat label op de markt brengen.

Tenzij je een contortionist bent, betwijfel ik dat je het voor dat doel zult gebruiken. Het gebruik van vet – of electhrone – wordt niet echt gespecificeerd in het etiket. Er staat niet hoe het moet worden aangebracht, of hoe het gebruik wordt aanbevolen. Het enige wat er staat is dat het voor “ontharen” is.