Hoe maak je je eigen hoed

Hoeden Utrecht

 

 

 

 

 

Wat begon als een kleine opslagruimte voor kappersgereedschap op een keukentafel, is uitgegroeid tot een hoedenparadijs voor elke geamuseerde – en dat zijn er nog veel, veel meer. In mijn hoeden zijn vaak zonnepictogrammen verwerkt -piraten, zonneschilden, streepjes grijs. Ze zien er allemaal slim uit. Elke collectie heeft zijn eigen karakter. Bovendien, mijn hoeden zijn niet je gemiddelde soort hoeden. Ze weerspiegelen gewoon een levensstijl en een houding die gaat van rave om 3 uur ’s nachts, tot serieus Italiaans pak op een doordeweekse dag. Ze zijn cool, hip en zeer verfijnd. Dat is de manier waarop ik graag winkel! Voor de doe-het-zelvers opgelet – je eigen hoeden maken is zo simpel als 1-2-3.

Hoed prijsklasse – van $ 13 tot $ 30. Voor de fluctuerende economie, adviseer ik het midden bereik. Als je 4 of 5 van je beste hoeden in één keer koopt, kun je je gemakkelijk meer hoeden veroorloven (om wat weg te nemen van de kosten van degenen die niet verkochten). Als je hoeden hebt voor meer dan één seizoen, bespaar je een hoop op de aankoop van materiaal voor het nieuwe seizoen, als je de originelen vervolgens doorverkoopt aan vrienden of aan andere mensen (door de hoed af te nemen voordat ze gedragen worden). Zo maximaliseert u de impact van uw garderobe.

Hoedentips – vooruit plannen. Begin met een hoed die je absolute favoriet is – een hoed die je geweldig vindt of een hoed waar je verliefd op bent geworden in een winkel en niet meer zonder kunt. Bepaal welke stijl je wilt (en of je nieuwe stukken wilt om je look te updaten). Wilt u nieuwe kleuren? Wilt u andere maten? Wilt u patronen? Zo ja, plan dan vooruit. Winkel de verzendhandelaars als je je hoed zo snel mogelijk wilt hebben – het is vaak het beste om de hoed meteen te laten verzenden als je hem koopt, anders worden de verzendkosten doorberekend in de totaalprijs. Beslis welke vorm het nieuwe product zal krijgen (gestreept, effen kleur, getailleerd, getailleerd met een vizier, full-faced). Zoek de fabrikant van uw hoed en kijk of zij maatwerk aanbieden (en vergeet niet te vragen naar wat u van plan bent te doen). Als je het zelf wilt doen, koop dan een goede deal voor precies wat je wilt. Ga op zoek naar de juiste hoed en de mogelijkheden om hem aan te passen worden steeds groter. De laatste stap is om foto’s te maken van elke variant en ze online te delen (skiën, snowboarden, wandelen, paardrijden).

De resultaten & hoe je de hoed onthoudt als al het onderzoek gedaan en gedaan is

De hoeden van de hoogste kwaliteit (gelakte hoeden, gekocht in de winkel of zelf gemaakt) worden steeds beter naarmate ze ouder worden. Het feit dat de hoed zijn verkooptrendpunt gepasseerd is, betekent niet dat de kwaliteit noodzakelijkerwijs verbeterd is ( Idoliefhebbers – kies altijd de beste kwaliteit). Om te voorkomen dat je in mindere kwaliteit investeert, moet je het aantal steken per inch (SPI) in de gaten houden. Een hoed met 10 spices per inch is van goede kwaliteit. Kwaliteitshoeden uit de jaren 70 en 80 zijn nu meestal gemaakt van synthetische materialen. Ze zijn warmer, duurzamer en hebben veel kleur. De beste hoeden om binnenshuis te dragen zijn meestal van papier of vilt. Ze worden vaak vrij oud en hebben de neiging van grootte en vorm te veranderen. De beste hoeden worden bewaard in hun originele doos of opbergtas. Stop ze gewoon onder uw zetel als u ze niet draagt. Als het om een designerhoed gaat die moeilijk te verkrijgen is (wat zeer zeldzaam is), bewaar ze dan in de originele verpakking. In zijn doos of hoes bewaren kan hem ook conserveren.

Bewaar een hoedendoos of opbergzak voor uw hoeden. Het is ook nuttig om uw hoeden in verschillende kleuren (1 of 2) in te delen, want zo kunt u in één oogopslag zien of uw hoed kleur begint te verliezen of dat een bijzonder goed exemplaar beschadigd is. Als u de hoed moet bewaren, wikkel hem dan in een vilten voering of zorg voor een kleine vochtbarrière. Vocht kan delicate hoeden beschadigen. Als u op reis bent, zijn lussen in uw hoed prima, maar stop hem niet in uw rugzak, plunjezak of jaszak.

Als een van de bovenstaande verzorgingsmethoden faalt, moet u overwegen een hoedenmicroscoopservice te nemen. Op die manier worden kleine uitstapjes naar uw plaatselijke reparatie- salon kosteneffectiever. Zorg er echter voor dat de reparatiewerkplaats kan garanderen dat het kledingstuk volledig met de hand zal worden gemaakt, en dat de bovengenoemde bloeiers van toepassing zullen zijn (650 PDW). Die kwaliteit kan natuurlijk erg duur zijn.

lees meer: