Hoe vind je je persoonlijke stijl?

Personal shopper

 

 

 

 

Dus dit is hoe ik mensen help om hun persoonlijke stijl te vinden.

Je mag dan een heel gelukkig bruidsmeisje zijn, maar wist je dat haar jurk boekdelen spreekt over haar persoonlijkheid? Het simpele antwoord is nee. Alleen maar omdat een vrouw een grote, wollige hals draagt, ga er niet van uit dat ze niet ontspannen is. Alleen maar omdat een vrouw weinig tot geen zelfvertrouwen heeft en het grootste deel van haar tijd doorbrengt met zich down te voelen, ga er dan niet van uit dat ze niet gelukkig is. Het eenvoudige antwoord is ja! Als een vrouw iets draagt wat bij haar past, ongeacht haar lichaamsvorm, zal ze ongeacht haar zelfvertrouwen haar beste beentje voor zetten.

Persoonlijke stijl gaat over zelfvertrouwen. Wat je eronder draagt is bepalend voor hoe je je voelt. Het beste persoonlijke stijladvies voor iedereen is: voel je goed door je kleren. Draag iets waarin je je goed voelt! Draag niet alleen kleding waarin je je prettig voelt, maar ook kleding die je ware zelf uitdrukt.

Uw antwoord voor de volgende stap is na te gaan wat u gemeen hebt met de meerderheid van de mensen om u heen. Wat zijn uw gemeenschappelijke kenmerken? Uw persoonlijkheid? Uw beroep? Uw leeftijd? Hoe kleedt u zich gewoonlijk?

Zodra u het antwoord hebt gevonden, wordt het gemakkelijker voor u om kleding te zoeken die bij uw persoonlijkheid past. Kijk hiervoor om u heen en zoek de mensen op wie u het meest lijkt.

Welke kleuren draagt u meestal graag? Wat is uw algemene kleurenschema? Kleuren kunnen in twee categorieën worden onderverdeeld: gelijksoortige kleuren en tegenovergestelde kleuren. Mensen met vergelijkbare kleuren dragen vergelijkbare outfits, die meestal complementaire kleuren zullen zijn. Door te kijken naar de kleuren die je het vaakst draagt, kun je een goede leidraad vinden voor waar je naar op zoek moet gaan.

Patronen kunnen een goede manier zijn om je perfecte palet te vinden. Kijk naar mensen om je heen. Hoe kleden ze zich? Hoe doen ze dat niet? Er zijn twee manieren om met patronen om te gaan: aan de binnenkant en aan de buitenkant. De binnenkant heeft de neiging op de lijnen te liggen en overheersend te zijn, daarom zal de kleding die eromheen gedragen wordt meer geschikt zijn voor de effecten ervan. Het is daarom een goed idee om opvallende kleuren aan de binnenkant te dragen en de rest van de kleding min of meer in verhouding tot het patroon te houden. De buitenkant heeft de neiging te overheersen door verschillende vormen en hoeft niet altijd patronen te dragen. De persoon die kleuren aan de buitenkant draagt, moet er dus op letten dat zijn kleding niet te klein is. Een andere goede leidraad is het dragen van prints met een dramatische vorm, zoals Times Roman-cijfers, die mooi worden opgefleurd met kleine bloemenprints en andere aantrekkelijke patronen.

Kleur wordt vaak gepresenteerd in relatie tot een situatie. De kleur die je draagt zal relevant zijn voor de stemming waarin je verkeert. Rood en geel kunnen beide als stemmingskleuren worden gezien, maar hebben elk een andere betekenis. Rood is een waarschuwingssignaal, dat ons vraagt om op onze hoede te zijn. Vurig en knalrood op mensen betekent dat ze blij zijn en in een vrolijke stemming. Voor een cocktailparty moet je ervoor zorgen dat je er niet belachelijk uitziet met je kleurkeuze. Wat betreft ideeën voor kleuren, probeer een vrolijk moodboard toe te passen om jezelf pit te geven. Als u zich bijvoorbeeld een kind van de jaren zestig voelt, is een vrolijk idee om te kiezen voor een outfit in een felle tint. Tintelende muziek zal uw vriend zijn en u zult de hele avond koel blijven. Roze is iets wat we associëren met romantiek, dus het is een goed idee om roze of perzik te dragen op een date. Probeer voor een jeugdige variant kleuren als wit, groen of blauw. Er zijn verschillende tinten blauw die geweldig zijn voor dergelijke gelegenheden. Een kledingstuk kan veel zeggen over de persoon die het draagt. Bijvoorbeeld, het Betsey Johnson button-down shirt kan zeggen, “kom hier en ik ben bereid om je een drankje te shoppen“. Of het kan gewoon zeggen, “Ik hoop dat je dit leuk vindt je outfit is extreem flatterend”. Wanneer je kleding kiest waarin je je prettig voelt, zou dit op jou terug moeten komen en zou je je fantastisch moeten voelen. Onderschat niet de positieve effecten ervan op je gevoel van eigenwaarde.

Wat u binnen draagt, kan veel over u zeggen. Het is belangrijk dat je je comfortabel voelt in je kleding. In wezen is wat we aan de binnenkant dragen een weerspiegeling van wat we aan de buitenkant of buitenkant van persoonlijke stijl dragen. Als je je bewust voelt in wat je draagt, zal dat te zien zijn in je maniertjes en uitstraling.

lees meer: