Mode blogs

Basic dameskleding

Reis naar het verleden

Maak een reis terug naar de jaren 60 of 70, geniet van starburstglamour en denimcenturies. Handtassen, pochetten met monogram, bohemien surfshops, boho chic en natuurlijk zomen krijgen een heel nieuwe look in deze vintage stijlen. Misschien heb je ook geluk en vind je unieke outfits en one-of-a-kind accessoires zoals vintage Chanel pochette, vintage Burberry kasjmier, vintage endorse tassen, vintage Givenchy sneakers of vintage Skechers schoenen. Maar wat je stijl ook is, je zult verschillende items vinden die passen bij je mode-interesses.

The Next Big Thing

Metallic’s populariteit groeit in de hotste kleur dit seizoen. Met de toevoeging van metallic kleuren, bordeauxrood of koper, aan uw gewone garderobe, zet u een gouden stap richting modieuze decadentie. Of je geeft misschien de voorkeur aan de verfrissende optie van tin. Goud is geleden en nu is het het nieuwe zwart geworden. De tinten en de racerback-stijlen passen perfect bij elkaar. Je vindt er sowieso ook scharlakenrood, middernacht en champagne. En dan is er nog glitter. Ja, metallic stoffen kunnen zowel elegant als flitsend zijn.

Wil je glamoureus zijn?

Een basic dameskleding mag zich nooit beperken tot rode, zwarte of traangevoelige ogen. We zien volop roze, koningsblauw, geel, wit en bijna al het paars in de wereld. De lijst gaat maar door, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar meestal willen we onze jeans over de hele lengte dichtritsen, ons hemd instoppen en haar kont in de lucht steken. Dat mag dan vaak het geval zijn, maar uiteindelijk moeten we toegeven dat we het beu zijn geworden om hetzelfde te doen. Ons gewicht schommelt en plotseling komen we een paar kilo aan. Zonder dat we ons ervan bewust zijn, zijn we begonnen met het ontwikkelen van type II diabetes.

Dus… hoe kunnen we onze garderobe updaten zodat we er niet uitzien als VERTROUWEN? Met de hulp van kledingbloggende meesterwerkjes, zoals Bansmark en Tiffany in NY, in PJ’s, kunnen we deze bijgewerkte spreuken aantrekken zonder dat iemand het merkt. Deze mode-naaisters laten je de laatste trends creëren met basiskledingstukken en niet stuk gaan. Deze modeblogs behandelen zowel celebrity mode als designerkleding, van de exclusieve boetieks tot de warenhuizen. Je kunt zo modieus zijn als je wilt, want iedereen snapt het nu!

Scherp gekleed gaan met een budget is mogelijk. Dames, haal je garderobe uit die mentaliteit van kopen tegen exorbitante prijzen, alleen maar om te strippen van het volgende seizoen kleuren, hakken en alles wat mooi is. Het is raviolette stralen van de tijd van banketten, bruiloften, proms en afstuderen, die nooit te missen. De modebloggers geven ons goed nieuws dat een ouder wordende bevolking hip en stijlvol kan zijn, door letterlijk iets onmogelijks te creëren. Tunieken, poncho’s, kimono’s, baljurken, couture avondkleding, tuniekjassen, rokken met franjes en ruches, high fashion closeouts, vintage stijlen, bont, breisel, viscose, stretch en ready to wear.

Als een exorbitant bedrag wordt uitgegeven aan een prom dress met een sleep, een mini, of een lange japon met killer heels en clutch, dan wordt het met alle middelen een vakantiekleedjesfeest. Zonder in te boeten aan bescheidenheid of sociale gratie. Deze modebloggers beantwoorden ook modevragen die je misschien hebt en geven je informatie die je elders niet zult krijgen: wat voor topjes staan geweldig bij een bikini, of wat voor schoenen moet je dragen bij dat leuke minirokje.

Zo zie je maar, de modebloggers zijn geen modecopy-cats die uit zijn op de industrie. Ze aanbidden de mode-industrie niet omdat dit een business is, een creatieve arena, en in een globale markt moeten ze winst maken, net zoals elke andere business. Ze werken echter binnen de grenzen van datgene waarmee ze moeten werken om werk te produceren dat leerzaam, leuk en bovenal onbevooroordeeld is, zoals wanneer een modeblogger bronnen van 25 jaar geleden aanhaalt en iets zegt als “dit jasje is een hit voor dit seizoen”, dan geven ze een beeld van de trend, maar ze geven je ook de basis van de trend. Ze hebben deze balans die de mode lockstep vermijdt waar te veel mensen in de mode-industrie de neiging hebben om in te gaan.

Ga naar hun blog als je hedendaagse mode-informatie met een randje wilt. Ze hebben ook lijsten van wat te dragen op specifieke dagen, weken en seizoenen van het jaar. Dit is een uitstekende bron voor vrouwen die actuele mode willen combineren met klassieke stukken en weg willen blijven van een zeer gedateerde look.