Wat is een horloge eerst

Zelfgemaakte sieraden

 

 

 

 

Horloge als sieraad

Het massief gouden (of zelfs platina) horloge is een traditioneel soort sieraad dat in de vroegere jaren van de geschiedenis een noodzaak was, en we zien nu dat ze nog steeds een noodzaak zijn in de kleding. Het horloge heeft natuurlijk een lange weg afgelegd sinds die tijd. Wat ooit een functioneel accessoire was, is nu bijvoorbeeld een aantrekkelijk modeaccessoire. In dit scenario kan het horloge worden gezien als een sieraad dat men draagt, een horloge dat gedragen wordt.

Als juweel

Als juwelenartikel hangt de vraag wat een horloge is in de eerste plaats af van een aantal zaken. In de 19e eeuw en vervolgens aan het begin van de 20e eeuw werden horloges zeer gewild als tijdsobject. In het laatste deel van de 20e eeuw kwamen ze ook in de mode als kledingstuk en als juwelenhorloge. Maar wat is nu eigenlijk een horloge?

Gewoonlijk wordt een horloge beschreven als een draagbaar tijdsaanduidingsapparaat, d.w.z. het wordt gezien als een sieraad dat men om de pols draagt. Maar er zijn verschillende andere toepassingen waarvoor het horloge kan worden gebruikt. Bijna alle uurwerken zullen als juwelen worden beschreven, ook al worden zij in werkelijkheid om de pols gedragen.

Andere juwelen

Behalve als “juwelenhorloge” kan het polshorloge ook worden omschreven als een armbandhorloge dat om de hand wordt gehouden. Dit is waar de term “armbandhorloge” vandaan komt. Een armbandhorloge kan al dan niet een ketting hebben die aan de hand van de drager valt. Hoe dan ook, een horloge dat wordt beschreven als een “bruidshorloge” is een horloge met een ronde band die om de pols wordt gedragen. Een diamanten horloge heeft meestal verschillende kleine diamanten die als ornamenten op het horloge worden gedragen. Een ander type juwelenhorloge is een horloge dat van staal is gemaakt. Deze uurwerken zijn zeer duurzaam en zijn perfect voor safari’s en buitenshuis. Wat is een zakhorloge? Een zakhorloge is typisch een herenhorloge zonder armband. De term ‘Browne’ wordt vaak gebruikt om een herenhorloge met een stalen kast aan te duiden, hoewel andere soorten horloges zonder merk ook onder deze categorie kunnen vallen.

Horloge als statussymbool

Door de opkomst van het zakhorloge als een klein onderdeel van de herenmode is het een soort statussymbool op zich geworden. Een horloge dat wordt gedragen op voorwaarde dat het om de pols van een man hangt en weinig of niet beweegt, wordt vaak een statushorloge genoemd. Aangezien betrouwbaarheid een zeer gewenste eigenschap is voor een mannelijk kledingstuk, is het horloge een belangrijk gadget geworden. Veel soorten herensieraden die op moderne technologie berusten, kunnen vrij groot en complex zijn, zodat de zoektocht naar een eenvoudig, betrouwbaar herenhorloge vaak uitloopt op een ontmoedigende taak. Horloges van Tissot behoren tot de beste als het gaat om stijl, efficiƫntie en eenvoud van elke outfit.

Conclusie

Zakhorloges voor mannen hebben dus een transformatie ondergaan. Hoewel het nog steeds in de eerste plaats zakhorloges zijn, hebben ze veel technologische en designveranderingen ondergaan om aan de behoeften van de moderne man te voldoen. Bovendien wordt het horloge niet langer gehinderd door zijn eigen grootte, in plaats daarvan zijn het goed gestileerde apparaten. Tissot is een gerenommeerd merk als het om herenmode gaat, dus als een man vaak voor deze stijl van horloge wil kiezen, dan kan hij gewoon op de merknaam vertrouwen en een onberispelijk ontworpen en betrouwbaar herenzakhorloge van Tissot kopen.

lees meer: